Замість кераміки — металева «кольчуга»: чим росія забезпечує свою армію

Міноборони рф нездатне забезпечити своїх солдатів сучасним спорядженням, тому постачає до підрозділів морально застарілі засоби захисту.

Бронежилет з металевою кольчугою
Бронежилет з металевою кольчугою

Раніше в соцмережах неодноразово з’являлися фото, на яких російські окупанти використовували облізлі ватники, каски 50-х років та гвинтівки Мосіна позаминулого сторіччя.

Цього ж разу українські військові здобули як трофеї радянські бронежилети ЖЗЛ-74, розроблені в 70-х роках, у яких замість керамічних пластин використовується металева «кольчуга».

Відповідне фото оприлюднило у вівторок, 13 грудня, Оперативне командування Південь.

«У його основі використана так звана луската схема розміщення елементів діаметром 50 мм, товщиною в 2 мм, розташованих у два ряди. Характеристики „сучасного“ російського бронежилета стверджують про надійний захист його власника від удару ножем, заточкою, шилом чи спицею. Серед додаткових характеристик увага акцентується на значному ослабленні ударів каменями, сокирою, ломом, іншою зброєю ударно-дрібної дії за рахунок жорсткості всієї конструкції та її частин», — йдеться в описі знахідки.

Вказані «артефакти», виявлені бійцями 59-ї ОМБр імені Якова Гандзюка в Миколаївській області, вже передано до колекції Національного музею історії України.

Нагадаємо, російські війська під командуванням нещодавно призначеного генерала Сергія Суровікіна діють ефективніше. Однак армія розколота через погане керівництво на нижчому рівні, повідомили в Міноборони Британії.