В Україні 19 грудня святкують День Святого Миколая

День святого Миколая у 2022 році відзначається 19 грудня. А 6 грудня День Святого Миколая святкували католики.

В Україні 19 грудня святкують День Миколая
В Україні 19 грудня святкують День Миколая

Християни східного обряду — православні та греко-католики — дотримуються юліанського календаря, тож в для них цей день припаде на понеділок, 19 грудня.

Цьогоріч діти шукатимуть подарунки під подушками, а дорослі — у зведенні Генштабу. Адже диво для українців у 2022 році творять воїни ЗСУ.

Постать Святого Миколая цілком реальна. Своїм існуванням та добрими справами він надихнув людей бути добрішими одне до одного і продовжує це робити досьогодні.

Батьки Миколая померли, ледве хлопцю виповнилося вісімнадцять. Тож у спадок він ще юнаком отримав чималі статки та маєток. І всі гроші витратив на допомогу іншим.

Час від часу він таємно проносив до будинків бідняків їжу, теплі речі, іграшки. Робив це переважно вночі, щоб ніхто з господарів його не помітив. Однак за деякий час містяни все ж дізналися, хто саме творив добро.

Вперше святкувати день Святого Миколая розпочали у середньовічній Німеччині, де батьки таємно дарували дітям подарунки, щоб малюки повірили в чудеса Чудотворця.

З Німеччини звичай шанувати Миколая розповсюдився на сусідні країни, зокрема на Польщу, і перейшов на Західну Україну.

За іншою версією, українці почали святкувати день Святого Миколая ще за часів Київської Русі, коли князь Всеволод Ярославович встановив політичні зв’язки із Римом.

Телеканал i-ua.tv вітає всіх зі святом.

Рекомендовані публікації