У Латвії на благодійному марафоні зібрали 230 тисяч євро для дітей-біженців

У Латвії до кінця третього дня благодійного марафону Dod pieci!/ «Дай п’ять!» вже зібрали 230 838 євро, які підуть на допомогу дітям-біженцям з України.

У Латвії зібрали 230 тисяч євро для дітей-біженців
У Латвії зібрали 230 тисяч євро для дітей-біженців

Про це повідомляє LSM.

Зазначається, що один із партнерів марафону, благодійна платформа Ziedot. lv, отримав 186 заявок на допомогу в придбанні різних товарів і послуг, яких потребують діти українських біженців у Латвії.

Спеціально для марафону на Домській площі в центрі Старої Риги працює скляна студія, в якій працюють діджеї та ведучі ефіру Latvijas Radio 5 — Pieci. lv Лінда Самсонова і Марта Грігале, а також запрошений діджей-музикант Едгарс. Протягом шести з половиною діб вони транслюватимуть у прямому ефірі лише пісні, обрані в обмін на пожертвування в розмірі не менше 5 євро.

Крім того, планується, що засновник щорічного благодійного марафону «Дай п'ять!» діджей Томс Гревіньш пробіжить сім 42-кілометрових дистанцій, щоб залучити додаткові пожертви на потреби дітей українських біженців по всій Латвії.

У день відкриття марафону, 16 грудня, його студію відвідав президент Латвії Егілс Левітс.

Благодійний марафон «Дай п'ять!» завершиться ввечері 22 грудня.

Минулого року в рамках акції Dod pieci! кошти збирали для підтримки людей із порушеннями зору, слуху або рухової функції.

Нагадаємо, уряд Латвії ухвалив підтримати ініціативу міністерства культури цієї країни щодо виділення 559 640 євро з коштів держбюджету на непередбачені витрати для українських державних мас-медіа.


Джерело: LSM