Мессі змінив рішення і не закінчить кар’єру у збірній Аргентини після перемоги

Капітан та атакувальний футболіст збірної Аргентини Ліонель Мессі змінив своє рішення щодо завершення кар’єри у національній команді після перемоги на ЧС-2022.

Ліонель Мессі
Ліонель Мессі

Слова футболіста цитує аргентинське медіа TyC Sports.

Ліонель Мессі став чемпіоном світу після того, як Аргентина обіграла у фіналі Мундіалю-2022 Францію. Напередодні цієї гри сам футболіст заявив, що вирішальний матч чемпіонату світу у Катарі стане для нього останнім за національну команду.

Попри те, що Мессі офіційно заявив, що завершить міжнародну кар'єру ще до початку групового етапу ЧС, аргентинець змінив своє рішення. Після фінального поєдинку ЧС-2022 Ліонель Мессі розповів, що хоче насолодитись грою за Аргентину у статусі чинного чемпіона світу.

«Це божевілля. Це сталося, але це найприємніше, що є на світі. Подивіться, який він [кубок світу], який гарний. Я так хотів цього. Бог мав мені його дати. У мене було відчуття, що це станеться на цей раз. Ми багато страждали, але ми його отримали».

«Не можу дочекатися, коли опинюся в Аргентині, щоб побачити, скільки там радості».

«Звісно, на цьому я хотів завершити свою кар'єру, адже не можу хотіти нічого більшого. Дякую Богу, що він усе мені подарував. Майже завершити кар'єру таким чином — це вражає. Що буде після цього? Мені вдалось виграти Кубок Америки, чемпіонат світу… Це вийшло майже наприкінці [кар'єри]».

«Я люблю футбол, те, що я роблю. Мені подобається бути у збірній, у команді, я хочу зіграти ще кілька ігор, будучи чемпіоном світу. Це дитяча мрія кожного, мені пощастило досягти всього, і це те, чого мені не вистачало, це тут».

ЧС-2022 став для Ліонеля Мессі найрезультативнішим чемпіонатом світу у кар'єрі. На цьому Мундіалі аргентинець відначився сімома голами та трьома результативними передачами. До цього найрезультативнішим ЧС у кар'єрі Мессі був турнір у 2014 році, коли він записав на свій рахунок чотири голи та одну результативну передачу.