Понад 60 світових локацій вимкнули світло на знак солідарності з Україною

У найдовшу ніч року, 21 грудня, відомі по світу локації тимчасово вимкнули світло на знак солідарності з Україною. Це роблять у межах проєкту #LightUpUkraine, який має на меті зібрати через платформу United24 кошти на придбання генераторів для українських лікарень.

Ніагарський водоспад
Ніагарський водоспад

Про це повідомила пресслужба United24.

Там кажуть, що загалом по світу понад 60 відомих локацій сьогодні вимкнуть світло на знак солідарності з Україною, щоб закликати своїх відвідувачів долучитися до збору коштів.

Серед локацій, які доєдналися до ініціативи, є Римський Колізей та Сіднейська опера, будівля Європарламенту в Брюселі та парламенту Шотландії в Единбургу, мерія Парижа та Порто, головні різдвяні ялинки Нью-Йорка біля Рокфеллерського центру, а також у Празі, Ризі, Софії, Вроцлаві тощо.

Зокрема, вимкнули підсвітку і Ніагарського водоспаду. Після настання темряви його освітлили синьо-жовтими кольорами, щоб підвищити обізнаність про відключення електроенергії в Україні.

На знак підтримки українців вимкнули світло і в будівлі Ради ЄС.

А це вимкнули освітлення ялинки на Староміській площі у Празі.

У Нью-Йорку теж вимкнули вогні на ялинці біля Рокфеллер-центру на знак солідарності з Україною.

Партнерами у цьому проєкті стали Міністерство закордонних справ України та міжнародна депутатська коаліція United for Ukraine.

Нагадаємо, у цю ж ніч Президенти України та США Володимир Зеленський і Джо Байден дали спільну пресконференцію за результатами двогодинних перемовин у Білому дому 21 грудня. Ми зібрали найголовніше з їхніх заяв.