У росії кажуть полоненим, що Україна відмовляється їх міняти

росія часом навмисно вивозить українських полонених нібито на обмін, а потім повертає їх в колонію й каже, що Україна відмовляється їх міняти.

У росії кажуть полоненим, що Україна відмовляється їх міняти

Про це повідомляє уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Представник уповноваженого розповів, що українських полонених часом навмисно вивозять нібито на обмін, а потім повертають у колонію й кажуть, що Україна відмовляється їх міняти. Ми розглядаємо це як різновид тортур. Наголошуємо, що Україна не відмовилася від жодної людини, запропонованої російською стороною на обмін», — написав він у Телеграмі.

Омбудсман наголосив, що Україна також постійно порушує питання щодо поводження з українськими полоненими на міжнародному рівні.

«Завдяки цьому тиску умови утримання останнім часом покращилися. Про це свідчать і ті, хто повернувся з полону», — зазначив Лубінець.

Раніше у Координаційному штабі повідомили, що до полонених азовців не доходять листи від рідних, хоча була домовленість, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста організує їх передачу.

Нагадаємо, Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) 8 грудня відвідав українських військовополонених, які утримуються росією, що дозволило делегатам перевірити їхній стан та поводження з ними, передати новини їхнім сім’ям, а також надати полоненим книги, предмети особистої гігієни, ковдри та теплий одяг.