Ізраїль глибоко стурбований через зближення росії та Ірану — Біньямін Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу під час телефонної бесіди з президентом рф володимиром путіним висловив занепокоєння з приводу зближення Москви та Тегерана. Такі деталі ранкової розмови 22 грудня відомі вже ввечері.

Біньямін Нетаньягу
Біньямін Нетаньягу

Зазначається, що Нетаньягу у розмові з путіним, яка була довга та охоплювала широке коло питань, висловив «глибоке занепокоєння» з приводу зближення рф з Іраном, особливо у зв'язку з тим, як це може позначитися на ситуації в Сирії.

Вранці у четвер, 22 грудня, офіс лідера «Лікуд» Біньяміна Нетаньяху повідомив про його телефонну розмову з президентом рф володимиром путіним.

У повідомленні офісу лідера «Лікуди» йдеться, що путін привітав Нетаньягу з перемогою на виборах та формуванням уряду, і лідери двох країн «обговорили низку питань, головне з яких — війна в Україні».

«Обраний прем'єр-міністр Нетаньягу сказав президенту путіну, що він сподівається, що якнайшвидше буде знайдено шлях припинити війну і страждання, які вона завдає. Обраний прем'єр-міністр Нетаньягу сказав президенту путіну, що він сповнений рішучості запобігти отриманню Іраном ядерної зброї та припинити його спроби створити військову базу на нашому північному кордоні», — зазначається у релізі.

Увечері у четвер, 22 грудня, офіс Нетаньяху повідомив, що він зателефонував чинному главі уряду Яїру Лапіду та поінформував його про розмову з путіним.

Раніше Ізраїль попередив, що може поставити високоточні балістичні ракети Україні, якщо Іран почне постачати свої ракети росії.


Джерело: ynet