Нацгвардійська вівчарка Ніка отримала медаль за розшук дитини. ФОТО

Нацгвардійська службова вівчарка Ніка отримала медаль «За віддану службу» III ступеня після того, як розшукала дитину.

Нацгвардійська вівчарка Ніка отримала медаль за розшук дитини. ФОТО

Чотирилапу нацгвардійку нагородили відзнакою за успішний розшук хлопчика, який, відійшовши від свого села, заблукав у Горохівському районі на Волині.

Як розповідає гвардієць-кінолог Денис, того ранку йому довелося йти за Нікою по сліду близько 8 кілометрів. Собака взяла слід одразу, однак не все йшло за планом, зізнається військовий.

«У процесі пошуку виникли труднощі, бо хлопчик частину шляху йшов по залізничній колії, на якій запах погано зберігається і слід губиться. Врешті собака таки знайшла хлопчика, наляканого і змерзлого, в очереті біля озера», — розповідає Денис.

Гвардієць зізнається — історія його знайомства з Нікою — це дружба з першого погляду. Одного дня, сім років тому, коли Денис служив у роті з конвоювання до нього підвели молоду службову вівчарку. Собака одразу поклала мордочку йому на коліна.

Як розповідають у Нацгвардії, Денис у ту мить вирішив перекваліфікуватися, щоб стати кінологом. Для цього йому довелося пройти відповідне навчання. Це було ще у 2015 році. З тих пір Денис і чотирилапа гвардійка служать разом.

Нагадаємо, що найпопулярніший пес України Патрон, який допомагає ДСНС розміновувати території після російських окупантів, показав свій талант у хореографії. Зіркова тварина опублікувала кадри в Instagram.