Затримано мешканця Чорнобаївки, який під час окупації закликав місцевих брати участь у псевдореферендумі

Він добровільно зайняв посаду так званого «директора комунального предприятия ВГА Чернобаевской сельской ТГ Херсонского района Херсонской области»

Затримано мешканця Чорнобаївки, який під час окупації закликав місцевих брати участь у псевдореферендумі

За даними слідства, під час окупації Херсонщини місцевий мешканець співпрацював з окупаційною владою рф. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Він добровільно зайняв посаду так званого «директора комунального предприятия ВГА Чернобаевской сельской ТГ Херсонского района Херсонской области».

Як «керівник» комунального підприємства він всіляко допомагав окупантам орієнтуватися на місцевості.

Також надавав інформацію про інфраструктуру та об’єкти з продовольством.

Чоловік забезпечував зберігання та роздачу так званої «гуманітарки» місцевим мешканцям, при цьому виправдовував збройну агресію рф.

Також підозрюваний розповсюджував агітаційні матеріали та закликав жителів брати участь у псевдореферендумі щодо виходу області зі складу України та приєднання до територій рф.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури його затримано та повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111−2 КК України).

Також підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою, без альтернативи внесення застави.

Нагадаємо, що під час окупації Херсона роль так званого міністра культури Херсонської області виконував місцевий колаборант, колишній вчитель музики Олександр Кузьменко, який допомагав окупантам розкрадати українські музеї.