В партії Санду пропонують провести «демілітаризацію» Придністров’я разом з Україною і НАТО

У провладній партії Молдови пропонують вирішити придністровський конфлікт без участі так званої влади Тирасполя. Там вважають, що потрібно провести «демілітаризацію» Придністров’я разом із Україною та НАТО.

В партії Санду пропонують провести «демілітаризацію» Придністров’я разом з Україною і НАТО

Про це повідомляє News Maker. Відповідну заяву депутат від партії влади Молдови «Дія та солідарність» Оазу Нантой зробив в ефірі TVR Moldova.

«Я не думаю, що придністровський конфлікт потрібно вирішувати на основі діалогу з Тирасполем. Кишинів разом із партнерами має розробити план дій, покласти його на стіл, і тих, хто прийме ці умови, вибачать, іншим доведеться піти. Тут не треба грати з переговорами «, — сказав він.

Народний обранець додав, що вирішення конфлікту буде мирним в одному випадку. Він вважає, що це можливо, «тільки тому, що зараз „Придністров'я“ перебуває у дуже складній ситуації».

Окремо, на думку депутата, має вирішуватись питання демілітаризації регіону.

«І, звичайно, тут необхідні скоординовані дії з Україною та НАТО. Тому що ми не будемо щирими, якщо говоритимемо про реінтеграцію країни без конкретного плану повної демілітаризації цієї території», — сказав Нантой.

Варто зазначити, що в партії заявили, що слова їхнього депутата «не скоординовані з партією».

Крім того, там сказали, що Кишинів добиватиметься реінтеграції «Придністров'я» «дипломатичним шляхом та за допомогою діалогу».

Нагадаємо, що населення Придністров’я відмовляється підписувати контракти з армією рф, а в «оперативній групі військ» — масове дезертирство.