Медведчук будував під себе судову систему України — експерт

Нардеп від ОПЗЖ та кум президента росії володимира путіна Віктор Медведчук будував під себе судову систему України.

Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Про це під час ефіру на i -ua.tv заявив Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«Медведчук, тихо із сапкою, будував під себе судову систему України. Згадайте, хто був розставлений у Вищій раді юстиції, яка відповідає за формування суддівського корпусу. Нагадаю, що спочатку його друг Євдокимов, Ківалов, в потім і сам Медведчук. Тобто у Вищій раді юстиції були розставлені його люди, які брали участь у формуванні суддівського корпусу та судовій структурі.

Експерт зазначив, що Віктор Медведчук, як раз почав будувати під себе судову систему України з європейського та американського підходу. До речі, аналогічну методику продовжили після Медведчука.

«Коли розповідають казки про те, що українське суспільство дуже корумповане, то не варто забувати, що європейське та американське суспільство також корумповане. Це відомі факти. На Заході постійно демонструють боротьбу з корупцією. В Україні ж настворювали багато антикорупційних органів, а корупція нікуди не дівається. Тобто ніякої боротьби в країні з корупцією немає. Хоча „грантоєдські“ організації працюють та здають звіти. І тепер ще ці організації будуть брати участь у формуванні нашого суддівського корпусу, бо нам не довіряють. Але я проти будь — якого втручання у нашу судову систему», — каже експерт.

Він зазначив, що гарантом Конституції є не президент, а Конституційний суд.

«Саме він остаточно приймає рішення, що конституційно, а що ні. Проте Конституційний суд остаточно розгромлено. І це стосується не лише суддів, а всього апарату. Конституційний суд лише установа», — резюмує Віктор Шишкін.