Облив двері «адміністрації» Євпаторії жовтою та блакитною фарбами: активіста Зізу перевозять у Ростов

У російський Ростов перевозять активіста Богдана Зізу, який у травні облив двері «міської адміністрації» окупованої Євпаторії жовтою і блакитною фарбами. Богдану інкримінують 4 статті кримінального кодексу росії.

Облиті двері в окупованій Євпаторії
Облиті двері в окупованій Євпаторії

Про це повідомляє правозахисний проєкт у підтримку Богдана.

Так, 27 грудня відбулося засідання «суду» перед етапуванням хлопця в Ростов, де відбудуться наступні засідання та оголосять вирок. Наразі Богдан у СІЗО в окупованому Сімферополі.

«Це Богдан сьогодні на онлайн-засіданні суду. Він досі в СІЗО м. Сімферополь. Це його перше фото звідти — нарешті, вперше з травня, ми бачимо, що він живий і цілий», — написали у проєкті.

Активісту інкримінують чотири статті кримінального кодексу росії: здійснений терористичний акт; загроза здійснення теракту; заклик до тероризму та вандалізм із політичних умов.

Під час засідання «суду» 27 грудня Богдану продовжили термін утримання в СІЗО на пів року, але його перевозять у росію. Наступне засідання призначили на 10 січня у Ростові.

Позиція захисту полягає у тому, що справа є політично мотивованою. Це питання мають розглядати на наступних засіданнях.

Сам Богдан не визнає окупаційного суду та вважає справу цілком політичною. Також правозахисний проєкт поділився коментарем активіста після засідання.

«Завжди цікаво, що там в головах у суддів та усіх, хто присутній на засіданні. Цього разу не полишало питання, в яку гру так захопливо грає прокурор у телефоні впродовж усього засідання, лише один раз піднявши голову. Їм усім байдуже. На жодний справедливий суд я навіть не розраховую», — сказав він.

Нагадаємо, активісти в Берліні збирають гроші на генератори та нагадують перед російським посольством про звірства рф в Україні.