Під окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини

Станом на 27 грудня, під окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківської області — близько 2% загальної території регіону.

Під окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини
Під окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини

Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов під час брифінгу, передає НВ.

Евакуація із поки захоплених сіл у Куп'янському районі Харківщини проводиться за запитами, зв'язок із населеними пунктами влада та волонтери підтримують.

«Наразі в окупації перебувають 29 населених пунктів, це менше ніж 2% території області. У нас є зв'язок із кожним населеним пунктом. Три з них знаходяться в сірій зоні — на безпосередньо їх території ведуться активні бойові дії. На запити щодо евакуації ми реагуємо досить оперативно. Масової евакуації там нема. Охочі поїхати вже це зробили», — сказав Синєгубов.

На звільнених територіях області, за його словами, досі продовжуються стабілізаційні заходи.

«На території проводились стабілізаційні заходи, робота ще продовжується. У нас, на жаль, ще велика кількість кримінальних проваджень, які веде Національна поліція, обласна прокуратура, Служба безпеки», — зазначив начальник ОВА.

Після повномасштабного вторгнення росії у Харківській області війська росії тимчасово захопили 32% території регіону. Після успішного контрнаступу ЗСУ вдалося деокупувати майже всю область.

Нагадаємо, станом на 20 жовтня, понад 200 тіл загиблих, виявлених у звільнених районах Харківської області, залишаються не ідентифікованими.


Джерело: НВ