Погодження «Харківських угод» на користь росії — суд надав дозвіл на арешт ексміністра оборони України

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора Київський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому Міністру оборони України у кримінальному провадженні за обставинами вчинення ним за попередньою змовою групою осіб державної зради (ч. 2 ст. 28 ч.1 ст. 111 КК України).

Погодження «Харківських угод» на користь росії
Погодження «Харківських угод» на користь росії

За даними слідства, у квітні 2010 року ексміністр за попередньою змовою з колишніми Президентом, Прем'єр-міністром, Міністром юстиції та Міністром закордонних справ, в порушення законодавства, без фактичного розгляду проєкту Угоди між Україною та російською федерацією з питань перебування Чорноморського флоту рф на території нашої держави заінтересованими органами та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.

У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ чм російської федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та у подальшому — вторгнення збройних сил російської федерації і окупації ними АР Крим і м. Севастополя.

Наразі підозрюваний переховуються від органів досудового розслідування за межами території України та оголошений у розшук.

Спеціальне досудове розслідування — ДБР.