російські окупанти викрали в Україні понад 30 мерів

російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення в Україну викрали понад 30 мерів у різних областях, і наразі доля семи міських голів досі залишається невідомою.

російські окупанти викрали в Україні понад 30 мерів

Кличко розповів, що коли на початку широкомасштабного вторгнення війська рф намагалися прорватися в Київ, але були зупинені неподалік української столиці, в самому місті все ж таки знаходилися ворожі диверсанти. Ціллю таких ДРГ противника, зокрема, був він сам.

«Мери були цілями всюди. росіяни намагалися заарештовувати мерів і різними методами примушувати їх до співпраці. По всій країні було викрадено понад 30 мерів, які залишилися у своїх громадах. 7 з них вважаються зниклими безвісти», — зазначив градоначальник.

Він зазначив, що ситуація була важка: «Якщо ти залишишся зі своєю громадою, ти зрадник. Якщо ви хочете залишити свою громаду та евакуюватися, ви наляканий кіт».

«Що ти там маєш робити? Я говорю тут як голова Асоціації міст України. Ми кілька разів зверталися до уряду з проханням дати вказівки: залишитися чи евакуюватися? Але чіткої відповіді ми не отримали», — розповів Кличко.

Мер столиці додав, що він ніколи не думав залишати місто.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованій Макіївці Донецької області розстріляли сім’ю з 8 осіб. Серед жертв четверо дітей.