Понад 40 тисяч українських біженців просять тимчасового захисту в Естонії

До кінця року клопотання про надання тимчасового захисту в Естонії подали більш як 40 тисяч громадян України, які були змушені тікати від повномасштабного вторгнення.

Понад 40 тисяч українських біженців просять тимчасового захисту в Естонії

Згідно з ними, станом на 26 грудня було зареєстровано 41 635 клопотань про надання тимчасового захисту, з них 203 — за останній тиждень. При цьому 3059 українців відмовилися від раніше наданого їм тимчасового захисту.

Крім того, з 24 лютого поточного року 2549 громадян України звернулися до естонської влади з клопотанням про надання міжнародного захисту.

Після початку російського вторгнення в Україну 24 лютого цього року в Європейському Союзі було ухвалено рішення про надання українським біженцям тимчасового захисту в країнах ЄС у спрощеному порядку.

Отримання тимчасового захисту дає людині право жити і працювати, а також користуватися багатьма іншими правами в приймаючій країні, зокрема отримувати соціальну допомогу.

Загалом з кінця лютого в Естонію в'їхали близько 120 тисяч українських біженців, з яких станом на 26 грудня 65 060 залишилися в країні, а решта — рушили транзитом в інші держави. Понад 20% біженців, або 13 766 людей, зареєстрували своє місце проживання в Таллінні.

Нагадаємо, що Естонія затвердила новий пакет військової допомоги Україні.


Джерело: ERR