росіяни самі обстрілюють окуповану Херсонщину, щоб змусити до «евакуації»

російські війська обстрілюють окуповані населені пункти Херсонщини з метою дестабілізації гуманітарної ситуації та примушення місцевого населення до так званої «добровільної евакуації».

росіяни самі обстрілюють окуповану Херсонщину, щоб змусити до «евакуації»

З метою дестабілізації гуманітарної ситуації на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області та примушення місцевого населення до так званої «добровільної евакуації» російські окупаційні війська обстрілюють з мінометів Олешки, Голу Пристань, Плавні, а також дачні поселення між зазначеними населеними пунктами.

Генштаб також повідомляє, що в окупованому Криму тривають заходи мобілізації. Військові комісаріати розпочали перевірку списків осіб, які ще не брали участі у широкомасштабному вторгненні в Україну та підлягають призову за мобілізацією у 2023 році.

Крім того, ворог продовжує використовувати цивільні заклади для потреб лікування озброєних російських окупантів.

Так, в місті Первомайськ Алчевського району Луганської області в приміщені місцевої школи окупанти розгорнули «польовий шпиталь» та лікують близько 100 військовослужбовців окупаційних військ. Крім того, в приміщенні місцевого пологового будинку, облаштованому під військовий шпиталь, проходять лікування понад 150 поранених найманців ПВК «Вагнер».

Нагадаємо, що ЗСУ ліквідували 200 загарбників на Херсонщині.