росія готує наступ на західні області — екскомандир Азову Максим Жорін

Екскомандир полку «Азов» Максим Жорін вважає, що у 2023 році росіяни можуть піти у новий наступ і розглядають для цього три сценарії.

Максим Жорін
Максим Жорін

«Скоріше за все, вони спробують збільшити лінію фронту, обравши один з напрямків, за яким наступати — або Харківська область, або Київська область, або навіть західні області», — вважає екскомандир «Азову».

На його думку, росіяни поки що не обрали на якому напрямку наступати. Він запевнив, що українська армія готується до будь-якого з цих сценаріїв.

«Треба розуміти, що це буде непростий час, він нас попереду чекає. І це буде величезна проблема. І всі ці мобілізовані ще багато біди принесуть на нашу землю», — попередив азовець.

Жорін пояснив, що мобілізовані росіяни — дійсно не «надпрофесійні підрозділи», однак їх буде дуже багато. Більше, ніж цифра у 300 тис. осіб, яка фігурувала у ЗМІ.

«Поки ми сміялися з відосиків, де вони п’яні валяються, б’ються, щось з ними відбувається, відбувалася підготовка цих мобілізованих, формування з них нових підрозділів, озброєння. Я впевнений, що мобілізували набагато більше, ніж 300 тисяч. Їх все ж озброять, їх все ж посадять на техніку. І саме за рахунок цих підрозділів спробують зробити другу хвилю наступу», — підсумував він.

Рекомендовані публікації