Рогозін надіслав осколок, яким його було поранено, президенту Франції

Колишній керівник корпорації «Роскосмос» Дмитро Рогозін, який отримав поранення 21 грудня в окупованому росіянами Донецьку, надіслав витягнутий із нього осколок президенту Франції Емманюелю Макрону, заявивши, що обстріл був здійснений за допомогою французької гаубиці Caesar.

Осколок, який дістали лікарі зі спини Дмитра Рогозіна
Осколок, який дістали лікарі зі спини Дмитра Рогозіна

Як повідомляється на Telegram-каналі Рогозіна, росіянин попросив передати осколок Макрону посла Франції в рф П'єра Леві. У листі, надісланому Леві, Рогозін назвав артилерійський удар по ресторану, під час якого він дістав поранення, «терористичним актом».

«Нещодавно внаслідок підлого терористичного акту в Донецьку я отримав тяжке поранення. Лише завдяки великій майстерності і терпінню російських військових і цивільних лікарів я знову живий і майже здоровий», — написав експосадовець.

Він також заявив, що в результаті обстрілу загинули двоє його знайомих.

«Ви бачите осколок від снаряда, який випущеного французькою 155-міліметровою самохідною артилерійською установкою Caesar. Він пробив моє праве плече та застряг у шийному хребці лише в міліметрі від того, щоб вбити мене чи зробити нерухомим інвалідом. Цей випущений французькою гаубицею снаряд вбив двох моїх молодих друзів, залишивши їхніх дружин вдовами, а дітей — сиротами», — поскаржився Рогозін.

Росіянин пригрозив, що Франція відповість за свої «воєнні злочини».

«Уламок, вирізаний хірургами з мого хребта, прошу передати президентові Франції Емманюелю Макрону. І ще скажіть йому, що ніхто не уникне відповідальності за воєнні злочини Франції, США, Великої Британії, Німеччини та інших країн НАТО на Донбасі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 22 грудня російські ЗМІ заявили про обстріл ресторану у Донецьку, де нібито відзначав день народження колишній очільник «роскосмосу» Дмитро Рогозін. Внаслідок обстрілу він отримав поранення. Через осколок росіянину потрібна була операція, адже йому загрожував параліч.