У Румунії попросили Зеленського переглянути закон про нацменшини в Україні

Під час телефонних переговорів президента України Володимира Зеленського з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом лідери двох країн обговорили нещодавно ухвалений українським парламентом закон про національні меншини.

У Румунії попросили Зеленського переглянути закон про нацменшини в Україні
У Румунії попросили Зеленського переглянути закон про нацменшини в Україні

Президент Румунії нагадав Зеленському, що цей закон викликав занепокоєння та невдоволення румунської влади та представників румунської громади в Україні.

«Президент Клаус Йоганніс попросив президента Зеленського швидко знайти рішення для усунення цих проблем. У цьому сенсі президенти домовилися, що найближчим часом міністри закордонних справ двох країн проведуть дискусії щодо двостороннього вирішення зазначених питань», — йдеться у повідомленні.

При цьому румунський президент підтвердив підтримку Румунією європейського шляху України та привітав проведені реформи відповідно до зобов’язань, взятих у відносинах з Європейським Союзом.

«Стосовно питань, пов’язаних з румунською меншиною, президент Володимир Зеленський висловив свою повну відкритість до пошуку рішень, щоб румунська громада в Україні дзеркально користувалася такими ж правами, якими користується українська громада в Румунії», — цитує пресслужба румунського президента позицію українського лідера.

Рекомендовані публікації