Острови біля Херсона на Дніпрі залишаються в сірій зоні, їх ніхто не контролює — ЗСУ

Великий Потьомкінський острів біля Херсона поки що не під повним контролем ЗСУ — це неможливо до повної деокупації протилежного берега Дніпра. Тож поки він у сірій зоні.

Острови біля Херсона на Дніпрі залишаються в сірій зоні
Острови біля Херсона на Дніпрі залишаються в сірій зоні

Про це повідомив спікер Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін.

«Наразі ці острови перебувають у так званій сірій зоні, яка не контролюється ні нашими військами, ні окупантами. Так, наші військовослужбовці намагаються проходити на ці острови, здійснювати певні заходи в межах проведення операцій, але говорити про контроль над островами неможливо, — сказано в повідомленні.

Єрін наголосив, що ці острови також називають плавнями. За його словами, вони не є плацдармом, який потрібно утримувати в довгостроковій перспективі.

«Зараз усі острови розташовані в так званій сірій зоні, яку чітко не контролюють ні наші війська, ні окупанти, — сказав в ефірі українського телебачення представник ЗСУ Євген Єрин. — Наші військовослужбовці намагаються проходити на ці острови, вживати певних заходів. Водночас., казати про контроль над островами неможливо».

За словами Єріна, якийсь контроль стане можливим лише після звільнення окупованих територій на лівому березі Дніпра.

2 грудня в інтернеті було опубліковано відеозапис, на якому українські військові піднімають прапор над населеним пунктом, який вони називають островом Потьомкінський.

Депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко, тоді заявив, що йдеться про острів Великий Потьомкінський, що знаходиться біля Херсона, тобто між правим та лівим берегами Дніпра. «ЗСУ звільнили острів Великий Потьомкінський!», — написав при цьому депутат.