Перемовини Зеленського та Ердогана: про що домовилися

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у четвер, 5 січня, провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Серед іншого, сторони обговорили посередництво Анкари у питанні миру між рф та Україною.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Також лідери двох країн обговорили надання Україні гуманітарної допомоги та підтримки для відновлення енергетичної інфраструктури.

«Під час зустрічі Ердоган заявив, що Туреччина готова взяти на себе завдання сприяння та посередництва у встановленні міцного миру між росією та Україною», — пише видання.

Також перемовини прокоментував В. Зеленський.

«Обговорили з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом безпекову співпрацю наших країн, питання ядерної безпеки, зокрема ситуацію на ЗАЕС. Загарбників там не має бути. Поспілкувалися також про обмін військовополоненими за турецького посередництва, розвиток зернової угоди. Цінуємо готовність Туреччини взяти участь у реалізації нашої формули миру», — сказано в повідомленні.

Раніше Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським президентом володимиром путіним, у якій обговорив війну в Україні.

Рекомендовані публікації