Німеччина приєднається до США у постачанні ЗРК Patriot Україні

Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц у телефонній розмові погодили передачу Німеччиною Україні додаткової батареї ПРО Patriot.

Німеччина приєднається до США у постачанні ЗРК Patriot Україні
Німеччина приєднається до США у постачанні ЗРК Patriot Україні

Про це повідомляють ЗМІ.

«Президент Байден і канцлер Шольц висловили спільну рішучість надавати Україні необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку доти, поки це необхідно», — йдеться у заяві федерального уряду.

Обидва уряди також хочуть подбати про навчання українських солдатів відповідним системам озброєння.

«У світлі ракетних і безпілотних атак, що продовжуються, на критично важливу інфраструктуру України президент Байден і канцлер Шольц підтвердили свій намір продовжувати надавати підтримку для задоволення невідкладних потреб України в засобах протиповітряної оборони», — йдеться в повідомленні.

Наприкінці грудня США оголосили, що поставлять Україні ЗРК Patriot. Тепер Німеччина дотримується цього кроку і постачає ще один блок системи, який складається зі стартового майданчика, модуля радіолокації і блоку управління, змонтованого на вантажівках.

Крім того, стало відомо, що міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі каже, що танки можуть бути наступним етапом військової допомоги Україні. Таку думку він озвучив на спільній пресконференції із німецькою колегою Анналеною Бербок. Остання наголосила, що Берлін готовий надати важке озброєння, необхідне Україні для звільнення окупованих територій, і працюватиме над цим разом з партнерами по НАТО.

Читайте також


Рекомендовані публікації