До білорусі прибув новий ешелон із російською технікою

У рамках нарощування регіонального угруповання військ (сил) республіки білорусь та російської федерації у п’ятницю до білорусі прибув черговий ешелон з російською військовою технікою.

До білорусі прибув новий ешелон із російською технікою
До білорусі прибув новий ешелон із російською технікою

Про це повідомляє міноборони білорусі.

При цьому моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомляє, що до білорусі перекинули не менш як 50 одиниць техніки, на багатьох вантажівках є розпізнавальний символ «Z».

За даними групи, ешелон складається з близько 43 КамАЗів і Уралів, БАЗ-6306, 5 бензовозів, 2 зенітних установок ЗУ-23−2, польових кухонь і бочок для води. На одній з машин помітили номери з 44-м регіоном рф — це Західний військовий округ. Ешелон прибув до Барановичів Брестської області.

Білоруське міноборони також повідомляє, що олександр лукашенко прибув на 230-й загальновійськовий полігон «Обуз-Лісновський» у Брестській області, де розміщена російська частина із загальної РГВ. лукашенко заслухав доповідь представника російських збройних сил про завершення бойового узгодження частин та з'єднань регіонального угруповання військ, у якому сказано, що російські підрозділи «готові до виконання завдань з призначення».

Нагадаємо, 5 січня білоруські прикордонники поскаржилися на «провокації» з боку українських військових. Вони показували білоруським колегам образливі жести, але білоруська сторона «не піддалася на провокацію».