ЗСУ досягли успіху біля Кремінної — карта боїв від ISW

Українські військові досягли успіху біля Кремінної на Луганщині.

ЗСУ досягли успіху біля Кремінної - карта боїв від ISW
ЗСУ досягли успіху біля Кремінної - карта боїв від ISW

Українські військові продовжують атакувати російських окупантів і досягли успіху біля Кремінної у Луганській області. Як зазначили в Інституті вивчення війни (ISW), навіть російські пропагандисти вже говорять про те, що захисники нашої країни готуються до відновлення наступу на Лиманській ділянці.

«8 і 9 січня російські та українські війська продовжували наступальні дії на лінії Сватове-Кремінна. Як повідомляв Генштаб України, 8 і 9 січня українські війська відбивали атаки російських військ на Стельмахівку (15 км на північний захід від Сватового). Міністерство оборони росії заявило, що російські війська нейтралізували українські диверсійні групи на північний захід від Сватового в районі Котлярівки, Новоселівського та дворічного», — зазначено у звіті щодо ситуації на фронті.

Також аналітики згадали, що пропагандисти вже почали панікувати, говорячи про відновлення наступу ЗСУ на Лиманській ділянці на захід від Кремінної. І поки російські «воєнкори» вкотре не можуть приховати розчарування від подій на фронті, наші захисники продовжують докладати максимум зусиль, щоб вибити рашистів з українських територій.

«Бойові кадри з геолокацією показують дуель між російськими та українськими танками на південний захід від Кремінної біля Діброва, що вказує на те, що українські війська, ймовірно, досягли успіхів у лісовому масиві на захід від Кремінної. Російські джерела продовжували обговорювати дії української розвідки в цьому районі на північний захід від Кремінної», — резюмували аналітики.


Джерело: ISW