На Харківщині викрито чоловіка, який допомагав вивозити українське зерно на територію рф

За даними слідства, головний інженер комбінату хлібопродуктів у Куп‘янську під час окупації міста пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

На Харківщині викрито чоловіка, який допомагав вивозити українське зерно на територію рф
На Харківщині викрито чоловіка, який допомагав вивозити українське зерно на територію рф

У серпні його призначили на посаду «директора государственного предприятия «Продовольственные ресурсы», яке окупанти створили на базі українського комбінату.

Ставши псевдоначальником, він здійснив реєстрацію новоствореного підприємства за російським законодавством у фейковій «Налоговой службе Харьковской области». Так воно отримало зобов’язання щодо сплати податку на прибуток у казну держави-агресора.

Після цього псевдодиректор уклав договір з окупаційною «Купянской железной дорогой» на подачу залізничних вагонів для вивезення сільськогосподарських культур зі складських приміщень та елеватора українського комбінату хлібопродуктів на територію рф.

Також він безоплатно передав представнику підприємства з м. Ростов-на-Дону рф пшеницю врожаю 2021 року.

Проте повноцінній реалізації плану завадили українські військові, які звільнили Куп’янськ і тим самим заблокували «поставку».

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111−2 КК України). Підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід — СБУ.