На окупованих територіях молоді мілітаризували свідомість — експерт

На окупованих територіях молоді мілітаризували свідомість, тому для реінтеграції цих людей, має бути соціально- економічна стабільність.

На окупованих територіях молоді мілітаризували свідомість
На окупованих територіях молоді мілітаризували свідомість

Про це під час ефіру заявив економічний експерт, одним з авторів Стратегії повернення Криму Юрій Смелянський.

«Реінтеграція — це людина та робота зі свідомістю людини. Тобто людина з окупованих територій має бути готовою вибудовувати своє життя в українських координатах. Тут постає термін благополуччя. Це прописується в майже кожній Конституціяї майже кожної держави. Тобто людина має права виконувати та реалізувати свої права та обов’язки згідно конституції», — каже експерт.

За його словами, окуповані області треба повернути та вбудувати в систему. Тобто влада має забезпечити людям, які будуть повернені з окупованих територій благополуччя.

«У людей має бути свідомість, бо 9 років в окупації означає, що покоління молоді, там мілітаризували свідомість. Саме таку політику окупанти впроваджували на захоплених територіях. Зокрема в Криму. Тут постає питання, чи потрібне нам таке покоління. Якщо так, то з ним треба працювати. Але для цього має бути соціально- економічна стабільність», — резюмує експерт.

Рекомендовані публікації