Ще більше крові — в рф хочуть підняти призовний вік до 30 років

В росії хочуть підняти призовний вік до 30 років уже цієї весни.

В рф хочуть підняти призовний вік до 30 років
В рф хочуть підняти призовний вік до 30 років

Про це повідомив голова комітету Державної думи рф з оборони Андрій Картаполов.

За його словами, верхню планку віку призову на строкову службу в армію планують підняти на 3 роки (з нинішніх 27 до 30), водночас нижня планка залишиться такою ж, як і раніше — 18 років.

Картаполов зазначив, що підвищення призовного віку в росії триватиме від 1 до 3 років, сам процес відбуватиметься поетапно, але почнуть уже цієї весни.

«До початку весняного призову кожен військовий комісаріат повинен буде розібратися, скільки людей у нього потрапляють під нові вимоги. Після — привести ці дані у відповідність до військового завдання. Умовно кажучи, у віданні військкомату перебуває сто осіб віком від 21 року до 30 років, які не проходили військову службу і не мали на те достатніх підстав. А завдання — 200 осіб. Відповідно, половину з них складуть люди віком 18 років, як і було раніше, половину — люди від 21 року до 30 років».

За словами Картаполова, ось так поетапно переходитимуть на нову систему і в кожну кампанію поступово збільшуватимуть призовний вік.

Він також додав, що для цього знадобиться «цілий комплекс поправок» до чинного законодавства — зокрема, до закону про військовий обов'язок і військову службу.