ЗСУ 15 січня «майже напевно» утримували позиції в Соледарі, — британська розвідка

Розвідка Великої Британії повідомляє, що у вихідні тривали інтенсивні бої на напрямках Кремінної і Бахмуту на Донбасі, і станом на 15 січня Збройні сили України «майже напевно» утримували позиції в Соледарі, на північ від Бахмуту, незважаючи на продовження штурму «ПВК Вагнера».

Дані британської розвідки
Дані британської розвідки

Дані розвідки опублікувало Міністерство оборони Великої Британії.

«Навколо Кремінної бойові дії характеризуються складною серією локальних атак і контратак у лісистій місцевості. Проте загалом ЗСУ продовжують поступово просувати свою лінію фронту на схід до околиць міста Кремінна», — йдеться в повідомленні.

У британській розвідці додали, що за останні шість тижнів і Україна, і росія досягли важких, але обмежених досягнень у різних секторах.

У цих обставинах, кажуть у розвідці, ключовим оперативним завданням для обох сторін є формування боєздатних угруповань військ, які зможуть використовувати тактичні успіхи для здійснення операційних проривів.

Нагадаємо, власник приватної військової компанії «Група Вагнера» ​​Євген Пригожин продовжує мусувати тему «захоплення Соледара» найманцями цієї ПВК. Так він намагається підняти свій політичний статус.