Корупція є другим ворогом України — експерт

Голова правління НАК Нафтогаз О. Чернишов у Давосі заявив про те, що Україна повинна перемогти корупцію.

Корупція є другим ворогом України
Корупція є другим ворогом України

Варто зазначити, що Нафтогаз постійно потрапляв у корупційні скандали, починаючи з часів колишнього голови НАК «Нафтогаз України» Ігоря Бакая, який з 2005 року перебуває в рф. До речі, його пов’язують з різними оборудками. Проте чомусь саме зараз очільник Нафтогазу заявляє про боротьбу з корупцією. Тож було б добре, щоб у Нафтогазі почалася боротьба з корупцією.

Якщо нічого не змінити, то боротьба з корупцією залишиться тільки на папері. Тому не варто чекати мільярдних інвестицій в Україну після завершення війни.

Про це i-ua.tv повідомив в екс-радник директора ДБР, голова ГО «Рада громадського контролю» Олег Шрам.

«Антикорупційна реформа триває з 2014 року. Було створено ряд нових органів, які б мали б здійснювати боротьбу з корупцією. При цьому в країні постійно проводяться атестації та переатестації правоохоронних органів. Але сказати, що у нас змінився рівень корупції в державі за цей час не можу. Діяльність всіх антикорупційних органів не дає бажаного результату. Тому в Україні відбувається імітація боротьби з корупцією», — каже О. Шрам.

Експерт підкреслив, що корупція є другим ворогом України, після росії, яка вторгалася у нашу країну.

«Для того, щоб перемогти корупцію, треба змінювати методи та підходи. Те, що відбувається зараз на фронті боротьби з корупцією, ні до чого не привиде. Якщо нічого не змінити, то боротьба з корупцією залишиться тільки на папері. Ми будемо з року в рік повторювати ті ж самі мантри. Приведу приклад боротьби з корупцією на митниці. Ми багато років про це говоримо. Навіть президент озвучував суми, які отримає бюджет в наслідок контрабанди — це що річно мільярди гривень. Але результатів боротьби ми не бачимо, ні від НАБУ, ні від інших органів. За 7 років діяльності була направлена до суду лише одна справа», — підкреслив експерт.

Він зазначив, що без подолання корупції, не варто чекати мільярдних інвестицій в Україну після завершення війни.

«Якщо в державі тотальна корупція та неможливо захистити своє право власності, то інвестор перед тим, як прийде в Україну, 10 разів подумає, чи варто сюди вкладати в той чи інший проєкт», — резюмує експерт.