Росіяни повністю не захопили Соледар і Бахмут, — американська розвідка

За оцінками американської розвідки, в районі українських міст Соледар і Бахмут тривають жорстокі бої, однак росіяни не мають повного контролю над жодним із цих населених пунктів.

Росіяни повністю не захопили Соледар і Бахмут, — американська розвідка

Про це заявив у середу під час телефонного брифінгу представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Я скажу вам, що станом на сьогоднішній ранок ми не оцінюємо, що вони (росіяни — ред.) фактично заволоділи обома містами в односторонньому порядку», — зауважив Кірбі.

Він зазначив, що в цьому районі на Донбасі «ведуться жорстокі бої», особливо біля Соледара, де, за оцінкою США, контроль над територією залишається спірним.

Кірбі також зауважив, що хоча росіяни впродовж останніх днів і розвинули поступовий прогрес, однак це їм обійшлося дорого — вони фактично закидають тілами українські позиції. За його словами, ці зусилля керуються, в основному, пригожиним та його пвк «вагнер» за певної підтримки російських військових.

Водночас, представник Білого дому зазначив, що «пригожин хоче, аби його вважали більш актуальним і незамінним на полі бою», ніж традиційні збройні сили рф. Кірбі також підтвердив, що через це між міноборони росії та угрупованням «вагнер» пригожина зберігається напруженість.

Нагадаємо, в обороні Бахмута задіяно значну кількість добровольців, у тому числі іноземних. ЗМІ повідомляють, що кістяк оборони таки складають українці, проте багато хто з них не має великого військового досвіду.