Експерт розповів, чому Татарова та Тимошенка можуть звільнити з ОП

Свої посади можуть втратити заступники керівника Офісу президента (ОП) Кирило Тимошенко та Олег Татаров через ряд скандалів та вказівку США.

Кирило Тимошенко та Олег Татаров
Кирило Тимошенко та Олег Татаров

Про це у коментарі i-ua.tv розповів політичний експерт Андрій Вигиринський

«Офіційної інформації про відставки в ОП поки немає. Першим про кадрові зміни та перестановки написав нардеп Ярослав Залізняк. Далі вже ЗМІ через свої джерела почали повідомляти про кадрові перестановки в ОП та Кабміні. Обґрунтування може бути пов’язано з візитом Президента Зеленського до США. Проте від журналістів — розслідувачів останні кілька місяців в ЗМІ з’являється інформація про незаконні дії та збагачення шляхом розподілення обмеженого фінансового ресурсу. Це стосувалося заступника голови ОП Кирила Тимошенка. Плюс його пов’язували зі скандалом, що виник у Дніпропетровській області з Великим будівництвом з головою ОВА цієї області паном Резніченком. Зараз НАБУ здійснює розслідування за цією справою»,-каже експерт.

За його словами, є одним кандидатом на звільнення може бути Олег Татаров.

«В ЗМІ можна побачити багато матеріалів про його вплив на формування державної політики в сфері правоохоронних органів. В додаток до цього Україна за умовами меморандуму з ЄС має сформувати незалежне керівництво НАБУ, перегляд державної політики в правоохоронній сфері. Також окремі питання стосуються регіональної політики», — каже експерт.

Він підкреслив, що Кирило Тимошенко та Олег Татаров формують негативну репутацію Володимиру Зеленському, як в суспільстві так і в зовнішньому світі.

Також за його словами, трьох міністрів можуть звільнити з Кабміну.

«Можливі відставки міністрів, про яких пишуть в ЗМІ. Мова йде про міністра енергетики Германа- Галущенка, міністра освіти Шкарлета та міністра культури Ткаченка», — каже експерт.

Експерт нагадав, що нещодавно до України був приїзд з делегації США, в складі якої були різні посадові особи Білого дому.

«Зміст перемовин для нас залишається утаємниченим. Тож можливо кадрові питання, стали відлунням приїзду окремої делегації США, яка можливо висловила свою стурбованість, стосовно оточення гаранта», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що влада готує звільнення міністра енергетики Германа Галущенка. Крім того, посади можуть втратити заступники керівникка Офісу президента Кирило Тимошенко та Олег Татаров. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела.