Інтерес розвитку України як держави не є інтересом глобалістів, — економіст

Завершується черговий щорічний Всесвітній Економічний Форум у Давосі. У програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком обговорили, чи є світові глобалісти стратегічними партнерами України та який шлях розвитку для нашої держави є оптимальним.

Юрій Смелянський у програмі "Точка зору"
Юрій Смелянський у програмі "Точка зору"

Гостем нового випуску став економічний експерт Юрій Смелянський.

«Найближчі два роки — це вибори у великих економічно розвинених країнах, у тому числі президентські вибори в Сполучених Штатах Америки. Менш центристські — це про республіканців. Більш центристські, з точки зору глобалістів, — це демократи. Трамп сьогодні напевно перший серед республіканців, хто може виграти президентські перегони. Але для глобалістів — це загроза, бо внутрішня американська республіканська політика — це політика на розвиток США. Розвиток України не може бути тісно пов'язаний з поглядами глобалістів, бо інтерес розвитку України як держави — це не їхній інтерес. Їхній інтерес — використання можливостей України в корисних інтересах для себе. І нам потрібно це розуміти, щоб спокійно можна було жити та розвиватися в сьогоднішньому світі», — пояснив він.

За його словами, глобалісти не допоможуть з російською агресією, бо на їхню думку санкції проти росії — це погано. Санкції заважають нормальному економічному обміну між державами, на їх бачення.

«Відмова від викопних джерел енергії та перехід, як стверджується, до дешевих відновлюваних — одна з цілей, яку хочуть досягти глобалісти. Але чому тоді ці поновлювані джерела найдорожчі, якщо, на думку глобалістів, вони дешеві? Може, це і є суть інтересу глобалістів — гроші. Щоб їх стало більше у тих, хто має вплив на прийняття рішень в окремих державах», — підкреслив економіст.

Також експерт розповів, хто такі глобалісти та чого очікувати Україні за результатами Форуму в Давосі.