В Україні відбудеться зміна еліт — експерт

В Україні, разом з усім світом, відбудеться зміна еліт.

В Україні відбудеться зміна еліт
В Україні відбудеться зміна еліт

Про це у коментарі i-ua.tv розповів експерт з питань геополітики Юрій Буздуган.

«Останні 30 років, ми жили в середині неоліберальної системи, хоча ніякого лібералізму — примату свободи — там не було. Ми жили в системі онлі-бізнес, де гроші понад усе. Де дикун з відром золотих зубів — це поважний партнер, який має фінансові активи. Але ще до початку масштабного вторгнення росії в Україну, провідні країни світу прийняли рішення, що вони відмовляються співпрацювати з дикунами в економічній площині, якщо це йде за рахунок моралі, свободи. Це рішення було прийнято на саміті Великої сімки в червні 2021 року. Тобто було прийнято рішення перебудувати глобальну світову конструкцію. Зараз відбувається перебудова світової системи, геометрії, основ світової економіки та зміна світових еліт», — каже експерт.

Він зазначив, що головним елементом зміни світових еліт є усунення неолібералів, які говорять, що гроші понад усе. Сьогодні світ відвертається від тих, хто співпрацює з рф, Іраном, Китаєм, в тій частині, де вони підтримують росію.

«Проте Китай швидко перевзувся, заявивши, що ми не підтримуємо рф. При тому, що він довго її підтримував. Німеччина почала робити вигляд, що вона проти росії. Особливо після того, що сталося в Бучі. Саме тоді вони швидко перевзулися. А на початку вторгнення вважали нормальним, що рф вдасться окупувати Україну, не надаваючи жодної допомоги», — підкреслив експерт.

Зараз на його думку, весь світ позбавляється неолібералізму та людей з принципом онлі-бізнес та «гроші понад усе».

«Саме такі люди є найбільшими ворогами України та усього цивілізованого світу. Бо хочуть співпрацювати з рф заради грошей. Але сьогодні в Україні саме таким людям належить монополія на єдину правильну економічну думку. Хоча весь світ позбавляється таких людей. Проте ці люди досі мають монополію на істину та на економічну владу. Це неоліберали. Проте як би вони не пручалися, світовий рух та глобальна світова тенденція, сьогодні спрямовані на руйнування таких сил та організацій. Це означає, що в Україні, разом з усім світом відбудеться зміна еліт, найперше економічних еліт. Основним елементом змін — буде позбавлення неолібералів будь- якої влади та прихід нових еліт, еліт „економіки моралі“», — каже експерт.

Експерт підкреслив, що навряд чи діючий уряд чи президент України діють у контексті світової глобальної тенденції.

" Вони діють відповідно до своїх інтересів. І досі призначають ідеологів неолібералізму. Проте дуже швидко буде завершено викидання цих людей із владних посад. Більш того, воно перестане бути безболісним, як це було раніше.

Експерт прогнозує, що буде повторення 1991 року, коли на зміну радянській епосі прийшла неоліберальна епоха.

«Тож відставки Масола та Фокіна відбувалися по жорсткому сценарію з неприємними для них обох наслідками. Ми вступили в період, коли відставки неолібералів будуть значно більш жорсткими, ніж відставки Фокіна та Масола», — резюмує експерт.