Лідер руху Save ФОП: Волонтерство — це яскравий маркер неспроможності влади

Наявність волонтерства як такого в державі — це яскравий маркер неспроможності влади. Якщо влада не може щось забезпечити, то з’являються волонтери, тому що є запит від суспільства, є потреба.

Сергій Доротич у програмі "Точка зору"
Сергій Доротич у програмі "Точка зору"

Про це зазначив підприємець, волонтер і лідер руху Save ФОП Сергій Доротич у програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

«Зараз влада зайняла позицію очікування. Влада не любить волонтерів, тому що це яскравий маркет, що хтось може зробити краще за чиновників. І вони зараз вимушені миритися з волонтерством, з проявом патріотизму, з проявом жертовності, тільки тому що вони розуміють, що ми в одному човні. Зараз ми зберігаємо не тільки себе, свої сім'ї, Україну, патріотів, ми, на жаль, і боремося за ту корумповану систему, яка є в нашій країні. І для нас дуже важливо потім у майбутньому — змінити цю систему. Інакше всі ці втрати, всі ці жертовні поневіряння можуть бути марні», — наголосив він.

Гість програми сказав, що підприємці втомилися воювати з корумпованою владною машиною та виправдовуватися перед суспільством, яке, на його думку, не цінує підприємства та звинувачує їх у всіх гріхах.

«Ми повинні зрозуміти, що навіть олігархат, який я не сприймаю, який я критикую, створений не олігархами, він створений владою. Влада задає тон, влада приймає закони, влада створює той чи інший прецедент корупційної складової. Тому в усьому винна, у першу чергу, влада. Якщо суспільство не зрозуміє, що малий, середній бізнес — це його сусід, і його треба підтримати, то ми втратимо і країну, і розпорошимо націю, і майбутнього не буде. Тобто зараз влада вміло маніпулює», — підкреслив волонтер.

Окрім цього, у програмі Сергій Доротич розказав про можливість переведення оплати за підакцизні товари, як тютюн та алкоголь, на безготівковий рахунок.