США залишають можливість для маневру рф, — експерт про можливість пом’якшення санкцій

У Державному департаменті США можуть розглянути питання пом’якшення санкцій на російській федерації за її агресію проти України, якщо москва погодиться вивести свої війська та розпочати серйозні переговори.

США залишають можливість для маневру рф, — експерт про можливість пом’якшення санкцій

Політолог Віталій Кулік вважає, що заява США про готовність пом'якшити санкції — це лише формальність.

«Ніхто не збирається нічого відводити. США лише залишають можливість для маневру. Це політика демократії, тому важливо залишати шляхи відступу для путіна. Це найменш вірогідний сценарій, але Америка пропонує це, щоб виконати всі формальності. Далі буде лише посилення санкцій та військової допомоги Україні», — повідомив експерт.

Як додав Кулік, наразі на заході є консенсус політичних кіл про те, що «росію варто добивати санкціями».

«росія жодним чином не показує готовність до рішучих дій, які б закінчили війну. Не до заморозки лінії фронту, а саме до відведення військ», — зазначив політолог.

На думку експерта, санкції є ефективним важелем впливу на російську економіку.

«рф втрачає доступ до високих технологій, замінити їй європейських постачальників нема ким. Китай також є зараз дуже обережним в питанні обміну технологіями. Я не можу сказати, що санкції розвалять росію, але те, що рф втрачає ринки та захід відмовляється від їхніх енергоносіїв, — це суттєві втрати», — вказав Віталій Кулік.

Нагадаємо, що десятий пакет санкцій проти рф підготують до роковин повномасштабного вторгнення в Україну.

Рекомендовані публікації