На Харківщині Синєгубов та Терехов піймалися на статті 384 ККУ — Дудін (ДОКУМЕНТ)

Колишній керівник СБУ в Харківській області Роман Дудін звернувся до голови ДБР щодо вчинення кримінального правопорушення головою Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим та мером Харкова Ігорем Тереховим.

Роман Дудін
Роман Дудін

Про це повідомляє i-ua.tv.

«Синєгубов та Терехов в своїх допитах зазначають, що нібито мною був наданих наказ підлеглим на пошкодження державного спеціального зв’язку. Вказаний факт є надуманим та жодного підтвердження не знайшов», — зазначає Р. Дудін.

В своєму листі голові ДБР екс- очільник Харківщини підкреслив, що його захист із адвокатським запитом звернувся до Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України в Харківській області. У відповіді на запит зазначається, що всі системи та вузли спецзв’язку у Харківській області, які були розгорнуті в будівлі Харківської обласної військової адміністрації знаходилися у працездатному стані станом 24.02.2022 року. Їх пошкоджень протягом добу не було зафіксовано. «Тому покази Синєгубова та Терехова суперечать дійсним обставинам справи та вказані особи надають неправдиві свідчення в рамках кримінального провадження. А це завідомо неправдиві показання свідків», — зазначає Р. Дудін.

Також колишній керівник СБУ в Харківській області Роман Дудін вимагає від директора ДБР притягнути до відповідальності Синєгубова та Терехова за ст .384 частина 2 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що історія зі звільненням Романа Дудіна з посади начальника управління Служби безпеки України у Харківській області свого часу наробила багато галасу.