Експерт розповів для чого президент Хорватії заявив, що Крим ніколи не стане частиною України

Президент Хорватії Зорана Мілановича треба викреслити з проєвропейських лідерів за підтримку президента рф в. путіна.

Проросійський президент Хорватії
Проросійський президент Хорватії

Про це в коментарі i-ua.tv заявив нардеп VI-VII скликань, керівник Українського центру соціально-правових досліджень Володимир Пилипенко.

«Не президент Хорватії вирішує. Долю Криму в даному випадку має вирішувати український народ. Ніхто не буде прислуховуватися до слів президента Хорватії, коли ми будемо повертати собі, те, що належить нам, як історична частина України. Будь -які скандальні заяви, як президента Хорватії чи прем’єр- міністра Угорщини нічого не означають. Українці все бачать та розуміють. Крім того, реакція хорватського суспільства є негативною на позицію їх президента. Адже знаю, що пройшла Хорватія у часи балканської війни у колишній Югославії. Тому хорвати з нами солідарні. Те, що хорватський народ з нами солідарний, важливіше, ніж заяви їх президента, який загубився в реальності», — каже Володимир Пилипенко.

За його словами, міжнародне суспільство може до нього ніяк не ставитися. Його треба викреслити з проєвропейських лідерів.

" Думаю, що президент Хорватії залежний від путіна. Адже нормальна людина в 2023 році таких заяв, як президент Хорватії Зоран Міланович, робити не буде. Можливо у нього, щось зі станом психічного здоров’я", — резюмує В. Пилипенко.

Нагадаємо, що Зоран Міланович вважає, що Україна більше ніколи не зможе контролювати Кримський півострів, нібито у зв’язку з тим, що світ «анексував Косово» у Сербії.