Існує пряма ракетна відповідь: експерт розповів про можливу реакцію Ірану на вибухи

У ніч на 29 січня на ряді військових об’єктів Ірану пролунали вибухи, у тому числі на військовому складі в центральній провінції Ісфахан і в центрі з виробництва боєприпасів. У коментарі телеканалу I-UA.tv політолог Володимир Воля розповів, яка може бути реакція Ірану на вибухи на території країни.

Існує пряма ракетна відповідь Ірану
Існує пряма ракетна відповідь Ірану

«Для іранської влади більш вигідно було б визнати та сказати прямо, що це Ізраїль і США напали. Тобто є традиційний антиізраїльський пропагандистський фон. Але іранці не зробили цього», — зазначив експерт.

Він вважає, що Іран може запустити балістичні ракети по території Ізраїлю.

«Цікавий нюанс у тому, що якщо це Ізраїль завдавав удар по іранській території, то хоч літаки, хоч безпілотники, вони пролітають над повітряним простором двох держав. Тобто з Ізраїля безпілотники, ракети або літаки в Іран летять або через територію Йорданії та Сирії, або через територію Йорданії та Іраку. Це теж причина для міжнародного скандалу, тому що не може просто так хтось через чиюсь територію воювати з якоюсь третьою державою», — підкреслив політолог.

Тоді виникає наступне питання, наголошує Воля, — якщо ізраїльтяни завдали удару, то, ймовірно, Йорданія дозволила їм, чи якась інша держава.

«І ситуація в протилежному напрямі теж — Іран може запустити балістичні ракети по території Ізраїлю, але також через територію Йорданія та Іраку. Існує пряма ракетна відповідь. Іранська влада вже тривалий час погрожує можливістю таких ударів по Ізраїлю», — додав він.

Окрім цього, експерт назвав кілька причин вибухів в Ірані: «вистава» самих іранців або тестування протиповітряної оборони іншими країнами, зокрема й Ізраїлем.

Також він вважає, що вибухи на військових базах і заводах з виробництва безпілотників в Ірані навряд чи вплинуть на постачання зброї росії, ба більше на інтенсивність обстрілів в Україні.

Нагадаємо, Ізраїль уже готується до відповіді після вибухів на військових об'єктах Ірану.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації