Вибухи в Ірані не завадять росії виробляти безпілотники, — політолог

Удари в Ірані були по тих об’єктах, де начебто виготовляють безпілотники та де розташовані балістичні ракети. Тобто це дві теми, через які Іран звинувачують західні держави. Таким чином, ймовірно, країна допомагає росії безпілотниками, також ведуться переговори з приводу балістичних ракет.

Вибухи в Ірані не завадять росії виробляти безпілотники, — політолог

Про це зазначив політолог Володимир Воля в коментарі телеканалу I-UA.tv. Він вважає, що вибухи на військових базах і заводах з виробництва безпілотників в Ірані навряд чи вплинуть на постачання зброї росії, ба більше на інтенсивність обстрілів в Україні.

«Я думаю, що навряд чи вони суттєво вплинуть, тому що доказів того, що балістичні ракети передавалися росії, немає. Ми побачимо докази лише в тому випадку, коли знайдемо уламки іранських ракет на нашій території. Це єдиний варіант, коли ми побачимо, що Іран передав ракети росії», — сказав експерт.

Щодо безпілотників, на його думку, Іран не передає їх у готовому вигляді росії.

«Передають якісь комплектуючі корпуси, деталі, пускові платформи. Знову ж таки, там немає якихось супертехнологій, без яких неможливо ці безпілотники зібрати. Я думаю, що все збирається на території росії. Тобто туди іранські комплектуючі доставляються, комплектуючі з інших держав теж доставляються прямо в росію, і все там збирається. Поки що я не бачу того, щоб удари по заводах на території Ірану завадили росії виробляти безпілотники та запускати їх по об'єктах на нашій території. Більше того, я думаю, що іранські шахеди були тимчасовим рішенням на той час, поки росія зможе запустити широке виробництво своїх безпілотників. Тобто це збирання або в Криму, або в Краснодарському краї. Ну швидше за все, в останньому, враховуючи, що їх запускали через Азовське море по нас в останній раз», — пояснив він.

Політолог вважає, що залежність росії від Ірану була тимчасовою.

«І за кілька місяців, не виключено, росіяни могли налагодити виробництво, збільшити виробництво своїх безпілотників, можливо, з використанням якихось компонентів з Ірану. Іран міг продати ці креслення та різну технічну документацію на ці корпуси», — додав Воля.

Окрім цього, він назвав кілька причин вибухів в Ірані: «вистава» самих іранців або тестування протиповітряної оборони іншими країнами, зокрема й Ізраїлем.

Нагадаємо, в ніч на 29 січня військові об'єкти Ірану були атаковані невідомими безпілотниками.