Володимир Тетерук: «Керівництво нашої країни мислить на рівні колоніальних еліт»

В Україні є проблема — відсутність сакральної еліти, яка задає вектори цивілізаційного розвитку. Відтак маємо лише адміністративну еліту, яка здатна виконувати якусь поточну роботу за напрямками, вказаними ззовні (колись із московії, а тепер із Заходу). Така еліта не здатна розробити власну проектність, тому завжди шукатиме собі покровителя ззовні й підозріло, з острахом ставитиметься до власного народу.

Володимир Тетерук у програмі "Популярна політика"
Володимир Тетерук у програмі "Популярна політика"

На цьому наголосив головний редактор телеканалу I-UA.tv Володимир Тетерук у програмі «Популярна політика» з Мананою Абашидзе.

«Нам сьогодні потрібно переосмислити себе, свій цивілізаційний шлях і почати вибудовувати свою власну проектність. Саме в цьому процесі й зможуть проявитися ті, кого вважають духовною, цивілізаційною елітою. Саме така еліта дає дороговкази для розвитку на різних рівнях: етичному, геополітичному, стратегічному й тактичному. Коли ж немає духовної еліти, а є лише адміністративна (як у нашому випадку), — тоді вона одразу перетворюється на колоніальну еліту. Тому й не дивно, що вирвавшись із-під гніту москви, ми почали шукати собі іншого сюзерена. Діяти інакше адміністративна еліта просто не може. Саме тому наші поневолювачі намагалися в першу чергу знищити саме представників духовної еліти, щоб унеможливити в такий спосіб наш цивілізаційний розвиток. Нині, в дні кривавої боротьби з нашим одвічним ворогом, створюється той ґрунт, на якому неодмінно зійдуть паростки того явища, яке ми справедливо назвемо українською сакральною, тобто цивілізаційною елітою», — підкреслив Володимир Тетерук.

Окрім цього, журналіст зазначив, що часто перемоги України завершувалися внутрішнім протистоянням і геополітичними поразками.