Нетаньягу вважає себе зіркою світової політики, — Ростислав Гольцман

Уже другий місяць існує шостий уряд Беньяміна Нетаньягу. Він з усіма своїми плюсами та мінусами вважає себе зіркою світової політики, тому завжди у світових трендах. А зараз світовий тренд — це допомагати Україні.

Беньямін Нетаньягу
Беньямін Нетаньягу

Про це заявив голова комісії із закордонних справ Спілки журналістів Ізраїля Ростислав Гольцман в інтерв'ю телеканалу I-UA.tv.

«Нетаньягу був в Європі, де сказав „Ми з Україною“. Він уже дозволив передати снаряди стратегічного запасу. Це можна було зробити ще пів року тому. Коли прийшов Нетаньягу, він дав доручення голові Генерального штабу, що вони можуть це зробити вже зараз, а не чекати якогось часу. І зараз наші військові намагаються зрозуміти, що можна зробити ще. Він вважає себе зіркою світової політики, тому діє у світових трендах», — зазначив він.

Ізраїльське суспільство завжди підтримувало Україну. А за його словами, й уряд уже починає допомагати.

«Уже ми бачимо досить серйозну військову допомогу. Минулий уряд хотів допомагати, але зброю передавати тільки зі складів, які розташовані в Польщі, або із заводів у Німеччині. Цього було дуже мало. А заява Нетаньягу була по суті першим розпорядженням, щоб передати Україні частину нашого стратегічного запасу. Для мене це досить таки хороший початок», — підкреслив голова комісії.

Громадяни в Ізраїлі продовжать підтримувати Україну, запевнив він, але вже й уряд збільшить допомогу.

«Якщо подивитися, скільки за майже рік було допомоги, це вже не сотні тисяч, а мільйони доларів. Але з цього три четвертини — це допомога громадянського суспільства, і тільки одна четвертина — допомога держави. Зараз це буде змінюватися», — додав Гольцман.

Окрім цього, він пояснив, як Україні проводити інформаційну роботу на території Ізраїлю, та розповів, чи передасть Ізраїль систему «Залізний купол».