Ці люди є технократами, — політолог про призначення Клименка та Малюка

Верховна Рада 7 лютого призначила новим головою МВС Ігоря Клименка. Також головою Служби безпеки України став Василь Малюк.

Ігор Клименко та Василь Малюк
Ігор Клименко та Василь Малюк

Нові призначення прокоментував політолог Ігор Чаленко телеканалу I-UA.tv.

«Тут можуть десь у майбутньому виникнути нюанси, бо це призначення не планувалося. Ми розуміємо, в яких умовах воно власне відбулося. Проте загалом пан Клименко із поліцейського середовища. Тому в принципі тут лише буде питання, наскільки його менеджерських якостей вистачить, щоб не лише координувати поліцію, а й ДСНС, Національну гвардію й інші структури. Тут питання, наскільки він зможе це все потягнути, бо в статусі в.о. він себе ще не зміг показати як професіонал», — пояснив він.

Якщо говорити про Василя Малюка, то змін, на думку експерта, очікувати не варто.

«Тому що він і так вже пів року був у статусі виконувача обов'язків. Тобто він уже налагодив так роботу служби, як він це бачить. І нарешті отримав від парламенту політичну згоду», — додав політолог.

Загалом Чаленко позитивно ставиться до нових призначень, адже ці люди «із системи».

«Зрозуміло, що тут може бути якась політична квота, бо того ж Малюка пов'язують з Єрмаком. Але ці люди поки що є технократами, тобто вони розуміють, як працюють ці органи. Я сподіваюся, що не буде довкола них різних політичних інсинуацій. Це особливо зараз важливо виходячи з інформації про активізацію бойових дій на фронті. Тому дуже добре, я думаю, що зараз у цей критичний момент нарешті ми отримали двох очільників одних із найбільших ключових інституцій наразі в державі правоохоронно-оборонного блоку», — підкреслив він.