Перші танки вже прибули в Україну з Польщі

Перші чотири танки Leopard 2 німецького виробництва, які передає Польща, вже прибули на територію України.

Танк Leopard 2
Танк Leopard 2

Про це повідомив міністр оборони Польщі Блащак під час засідання Ради національної безпеки, скликане Анджеєм Дудою, передає видання RMF FM. Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що поставка відбудеться сьогодні.

В Україну прибули перші з 14 танків Leopard 2, які є у розпорядженні польської армії. Як зазначило видання, про це прем'єр-міністр Матеуш Моравецький офіційно оголосить сьогодні під час візиту до Києва.

При цьому польське видання зазначило, що на полігоні у Свєнтошуві вже кілька тижнів тривають навчання українських екіпажів на танках Leopard 2 німецького виробництва.

В Україні вже знаходяться 4 танки Leopard, пізніше уточнив прем'єр-міністр Польщі Моравецький.

Як повідомляє видання Reuters з посиланням на прем'єра, найближчими днями країна також передасть Україні 60 танків РТ-91.

Передачу перших танків Україні підтвердив президент Зеленський. Також Моравецький заявив, що Польща готова навчати українських пілотів на винищувачах F-16.

Крім цього, за даними видання tvn24. pl повідомило, що польський президент Анджей Дуда під час засідання підтвердив, що Моравецький поїхав до Києва, щоб доставити танки. «Це перші танки, які прибудуть в Україну з цієї коаліційної танкової допомоги, ініціатором якої ми були з самого початку», — прокоментував Дуда.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.