Премія за участь у контактних боях становить 100 тисяч гривень — Залужний вніс відповідні зміни

Джерела повідомили про розсилку по військових частинах змін до наказу про визначення районів бойових дій, яким встановлюються райони нарахування бойових премій за бойові дії у першій лінії.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«Ситуація виправляється. Джерела повідомили про розсилку по військових частинах змін до наказу про визначення районів бойових дій, яким встановлюються райони нарахування бойових премій за бойові дії у першій лінії. Премія за участь у контактних боях становить 100 тисяч гривень, нагадаю», — пише журналіст.

За його словами, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вніс зміни, і у список районів бойових дій внесені усі райони, де відбуваються контактні бої.

У деяких частинах до особового складу зміни вже доведені, до деяких — ні, тому у людей в кінці місяця були зрозумілі запитання. Затримка з доведенням до особового складу пояснюється необхідністю перерахунку, оскільки внесення змін визначено з 1 січня, тобто за змістом наказу ті, хто брав участь у бойових діях безпосереденьо і не отримав січневу премію, мають тепер отримати нарахування за січень.

«Головне, що рішення ухвалене, і тепер усі хто найбільше ризикував та брав участь у контактних боях у першій лінії мають отримати премії у повному обсязі і за січень і за лютий. Так що найближчими днями мають вже усі частини підтвердити і провести донарахування. Сподіваюсь, це вирішить основну проблему для тих, хто постійно ризикує собою, бо бойова премія у 100 тисяч за першу лінію — це серйозне посилення. Добре, що зміни внесені швидко, і права воїнів, які ведуть контактні бої на передовій, відновлені», — резюмує Ю. Бутусов.