Замість 100% надбавки до окладу нардепів, Раду треба розпустити — правозахисник

За антидержавну діяльність нардепів, Верховну Раду мають розпустити, а не виписувати парламентаріям 100% надбавку до окладу в січні.

Замість 100% надбавки до окладу нардепів, Раду треба розпустити
Замість 100% надбавки до окладу нардепів, Раду треба розпустити

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павличенко.

«Те, що нардепи отримали 100% надбавку до окладу в січні, а воїнам ЗСУ урізали виплати — антидержавницька діяльність. Адже це підриває авторитет всього законодавчого інституту. Хлопці, які зараз воюють на фронті, кажуть, що повернуться з фронту і звільнять депутатів», — каже правозахисник.

За його словами, ситуація в країни зараз вкрай небезпечна.

" З одного боку ворог, а з іншого — внутрішні вороги та колаборонати, які зняли свої маски та своїми діями виступають проти українського народу. Якщо ми не будемо називати речі своїми іменами, то ніколи не здолаємо внутрішню окупацію. Адже під час воєнного стану нардепи не можуть виходити за межі Конституції. Більше того, чому під час війни досі не було прийнято закон про зброю. Також нардепи не підтримують добровольчі батальйони, проте приймають закон проти військових, які гинуть на передовій. Якщо нардепи нікчемні та займаються антинародною діяльністю президент має розпустити парламент. А для початку урізати зарплати нардепам до мінімального рівня і заборонити отримувати премії. Бо ЗСУ урізають виплати, а нардепи отримують надбавку",-резюмує Дмитро Павличенко.

Нагадаємо, що майже всі народні депутати, 396 з 415, отримали стовідсоткову надбавку до свого посадового окладу за січень 2023 року за «інтенсивність праці»."Середня виплата на одного депутата за січень 2023 склала 48,8 тисяч гривень.