У Румунії запрацює ремонтний центр для техніки ЗСУ

Оборонний концерн Rheinmetall створює в Румунії центр для обслуговування західної військової техніки, яку використовують Збройні сили України.

На підприємстві обслуговуватимуть різну військову техніку, зокрема самохідні гаубиці, БМП Marder, а також основні бойові танки, такі як Leopard 2.

Як очікується, розташований неподалік кордону з Україною центр розпочне роботу вже цього місяця.

«Rheinmetall активно працює над створенням центру обслуговування та матеріально-технічного забезпечення в Румунії, країні-партнері НАТО», — сказав представник компанії.

За його словами, роботи на майданчику в околицях міста Сату-Маре вже розпочали.

Як зазначається, центр має «відігравати центральну роль у підтримці оперативної готовності західних бойових систем, які використовуються в Україні, і в забезпеченні їхньої матеріально-технічної підтримки».

Також він наголосив, що процес обслуговування та ремонту озброєння, яке постачається в Україну, грає важливу роль у захисті від російської повномасштабної агресії.

Минулого місяця Паппергер заявив, що зараз компанія Rheinmetall ремонтує 50 танків Leopard 2 та 100 танків Leopard 1, а також планує придбати 36 Leopard 2 у Швейцарії. Він також розповів деталі планів будівництва танкового заводу в Україні. Гендиректор оборонної компанії підкреслив, що концепцію будівництва передали уряду Німеччини.

«Ми повинні дати Україні можливість захищатися. Такий завод не будується за один день. Тож нам потрібно почати планувати зараз», — сказав він.

Паппергер зауважив, що для початку будівництва потрібне рішення українського уряду, оскільки завод не належатиме Rheinmetall. Компанія його орендуватиме. Наприкінці минулого тижня делегація німецького оборонного концерну Rheinmetall відвідала Київ та зустрілася з Володимиром Зеленським.