Експерт розповів, чи йдуть закулісні перемовини між рф та США

Зараз немає підстав говорити про можливість великих переговорів між США та росією.

Ентоні Блінкен і Сергєй Лавров
Ентоні Блінкен і Сергєй Лавров

Про це в коментарі i-ua.tv повідомив політолог Віталій Кулик.

«Блінкен і Лавров поговорили уперше з липня 2022 року, тому що в росії заарештовано американського журналіста. Ця подія сколихнула американське суспільство. Держдеп має реагувати на ці випадки. Журналіста звинувачують у шпигунстві. Відповідно у американській пресі виник резонанс. Це потребує втручання державного департаменту головою якого є Блінкін. Зрозуміло, що він робив дзвінок своєму російському візові через затримання американського журналіста», — каже експерт.

Однак він не виключає, що в контексті цієї розмови відбулися обговорення двосторонніх відносин. Адже контакти між рф та США наразі зведені до нуля.

«Сторони обговорили функціювання дипломатичних місій та представництв в США та рф. Це питання дипломатичного діалогу. Це можна розглядати, як спроби Вашингтону промацати та провести певний контакт з російською стороною на предмет готовності суттєвих переговорних процесів. Проте не бачу тут ніякої зради. Навпаки бачу об’єктивні обставини чому ця робота відбулася. Ігнорувати арешт американського громадянина Держдепартамент не може. Однак зараз немає питань для закулісних переговорів між США та рф після дзвінка Блінкена. Це все конспірологія. Зараз немає підстав говорити про можливість великих переговорів між США та росією, адже немає предмета для цих перемовин», — каже В. Кулик.

Нагадаємо, що очільники зовнішньополітичних відомств США й росії Ентоні Блінкен і Сергєй Лавров у неділю провели першу з липня 2022 року телефонну розмову.