В Україні повністю відсутня допризовна підготовка — експерт

Кожен українець при необхідності має взяти зброю в руки та захищати свою землю.

В Україні повністю відсутня допризовна підготовка
В Україні повністю відсутня допризовна підготовка

Про це в коментарі заявив голова ГО «УВО СПАС-23» Володимир Волков.

«У нас в країні повністю відсутня допризовна підготовка. Однак чоловік повинен йти служити — буде війна чи ні. Якщо ж почнеться війна, то певна частина людей буде підготовлена до військової справи. Як професіонали, так і цивільне населення. Враховуючи неспокійний час в світі та територіальне розташування України між різними цивілізаціями, це штовхає нашу країну максимально піднімати планку по військовій підготовці. Саме тому військовий і політичний діяч Євген Коновалець запропонував таку модель, як громадянин — воїн. Тобто, щоб кожен українець при необхідності міг взяти зброю в руки та захищати свою землю», — каже експерт.

Він зазначив, що замість цього, ми робимо часткові рішення, закон про Національний спротив чи змінюємо статтю 39 про військову службу, однак системно не підходимо.

«Тому зараз в черговий раз після 2014 року виникло питання прийняття закону про Українську військову організацію. Поки ми не зробимо вірні дії — будемо ходити по колу і кожний раз повертатися в ту ж саму точку. Саме це відбувається зараз. Адже у нас немає підготовлених призовників, громадян, відсутня система підготовки молоді, яка може взяти до рук зброю та стати на захист території, щоб не відбувалося таких карколомних проходів, як в Херсонській чи Київській області», — каже експерт.

Він підкреслив, що нашим сусідом є рф, тому ми маємо бути завжди напоготові.

«Всі ці чинники штовхають нас до того, щоб запрацювала система громадянин-воїн. Тобто Рада має прийняти законопроєкт про українську військову організацію», — резюмує експерт.