Олещук пояснив, навіщо Україні потрібні F-16

Командувач Повітряних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук пояснив важливість отримання західних винищувачів F-16.

Винищувачі F-16
Винищувачі F-16

Про це він написав у Телеграмі.

За його словами, українські льотчики наразі заручники старих технологій. Наявні винищувачі та ракети перетворюють усі місії для льотчиків на смертельно небезпечні. В Україні достатньо професіоналів, щоб частина льотчиків навчалася, а інша виконувала бойові завдання в цей час.

Олещук зазначає, що американські F-16 допоможуть посилити протиповітряну оборону України.

Ще одним аргументом на користь винищувачі є боєприпаси. Запаси навіть застарілих і малоефективних радянських боєприпасів для авіапарку постійно зменшуються. Навіть за достатньої кількості літаків і льотчиків, у певний момент українська авіація може залишитися без засобів поразки. У F-16 величезний арсенал усіх сучасних бомб і ракет.

Командувач називає ще два важливі моменти — перевагу в повітрі, а також контроль моря. Зараз російська авіація в рази більша, ніж українська, і вона технологічніша. Тому Україні не вистачає сил повністю захистити свій повітряний простір.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Захід має бути готовим підтримати Україну в затяжній російській війні.